Христо Бонев е притеснен за бъдещето на Локо Пловдив


Н. Гавазов

Почетният президент и спортен директор на Локомотив Пловдив Христо Бонев призна, че е силно притеснен относно бъдещето на клуба. Легендата обяви, че търси начин някой да поеме финансирането на отбора, но засега никой не откликва на молбите му, което поставя под заплаха участието на тима в първенството.

"Не крия, че съм силно притеснен относно състоянието, в което се намира Локомотив Пловдив. Търсим фирми, но всички ни отказват. Вече започвам да се отчайвам. За момента състоянието не е розово. Надяваме се колкото се може по-скоро нещата да се оправят", заяви пред "Тема спорт" Бонев.

Той сподели също така, че днес заминава за София, където ще се срещне с потенциален инвеститор. Изпълнителният директор на пловдивчани ще се опита да го убеди да поеме издръжката на клуба от "Лаута" след отказа на Веселин Марешки.

В същото време треньорът на "чернобелите" Стефан Генов отрече появилите се информации, че напуска тима заради неяснотата около бъдещето.

"Отивам в Гърция на почивка, а не да си търся работа. Всяка година ходим със семейството ми на едно и също място. Мислите ми са насочени към Локомотив и очаквам развитието по въпроса със собствеността на клуба. Единственото ясно нещо засега е датата, на която се събираме с отбора. Това е 10 юни", каза Генов.

 

255