Челси разглежда Давид Вия като алтернатива на Фалкао


Н. Гавазов

Нападателят на Барселона Давид Вия продължава да се ползва с популярност сред грандовете от Висшата лига на Англия, независимо от нежеланието на сегашния му клуб да го продаде. Както е известно, в края на миналата седмица британски и испански издания съобщиха, че Вия може да напусне „Камп Ноу" и най-вероятно новото му работно място ще стане лондонския Арсенал.

Слуховете станаха толкова силни, че спортният директор на каталунците Андони Субисарета се принуди да излезе с официално изявление, в което категорично отрече възможността за продажбата на 31-я годишния нападател. Впрочем, ова не попречи в пресата да се появи още един претендент за испанския национал.

Както и по-рано, Вия продължава да бъде свързван с Лондон, но вече не в Арсенал, а в Челси. Според информация на Daily Mail, „аристократите" разглеждат възможността да получат под наем Давид, което на практика означава отказа на Роман Абрамович от Радамел Фалкао.

Според мнението на Рафа Бенитес, подписването с Вия би помогнало на неговия отбор да разшири количеството атакуващи опции. Освен това, Давид би помогнал на тима в Лига Европа, тъй като в състава на Барселона игра само в Шампионска лига.

 

158