Левски отново в играта след успех над Локо Пловдив и загуба на Лудогорец


В. Мухарски

Левски победи Локомотив Пловдив с 2:1 в среща от 10-и кръг на "А" група. "Сините" бяха близо до откриване на резултата след 5 минути игра, когато Жоао Силва стреля силно от пряк свободен удар от 35 метра, вратарят Йордан Господинов успя да докосне топката, която се удари в гредата, но не влезе в мрежата.

Все пак "сините" стигнаха до логичен гол в 33-ата минута. Жоао Силва засече с глава центриране от корнер, вратарят Йордан Господинов изби, но топката попадна в Ромейн Ели, който бе близо до гредата и прати кълбото в мрежата за 1:0.

В 42-ата минута Маламов не успя да вкара след груба грешка на Пламен Илиев и по този начин пропусна да изравни. В 50-ата минута Жоао Силва реализира първия си гол с екипа на Левски, след като отлично бе изведен сам срещу вратаря от Базил Де Карвальо при бърза контраатака за сините.

В 60-ата минута Абушев вкара почетното попадение за "смърфовете" ,а десет минути по-късно Рамос бе близо до трети гол за "сините", но Господинов спаси.

В друга среща, играна днес Черноморец нанесе първа загуба на Лудогорец. "Акулите" се наложиха с минималното 1:0 над своя съперник. Единственото попадение в срещата бе дело на Тодор Паланков в 31-ата минута.  След този кръг Левски и Лудогорец си делят първото място с актив от 25 точки.

Снимка: Официален сайт на Левски

194