Левски охлади ентусиазма на Ботев Пловдив (снимки)


В. Мухарски

Левски победи Ботев Пловдив с 3:1 пред над 10 000 зрители на стадион "Георги Аспарухов" в среща от 2-ри кръг на "А" група. Двубоят бе доста интересен, като и двата тима пропуснаха още доста положения за гол. В началните минути "сините" започнаха доста по-добре тази среща, като удари от далеч пробваха Прохазка, Марсиньо и везалов.

Натискът на домакините даде резултат още в 15-ата минута, когато Симеон Райков бе изведен отлично от Марсиньо и с удар по диагонал прати топката в мрежата за 1:0.  След 7 минути игра отново младият талант на "сините" попадна в прегръдките на своите съотборници. Гаджев шутира силно отдясно, Шеткус спаси, но Райков посрещна топката и с мощен шут от движение прати кълбото в мрежата - 2:0.

В края на първото полувреме играчите на Ботев показаха характер и при първата си по-добра атака стигнаха до гол. В 43-ата Артур посрещна прострелно центриране отдясно и отблизо прати топката в мрежата - 2:1 за радост на 4000 пловдивчани, които заемаха своето място в сектор "Г".

След почивката двата тима продължиха с добрата игра. В 48-ата минута Иван Цветков уцели гредата с удар от фаул. Това стори и Вандер от гостите в 59-ата минута. Няколко пропуска направи и нападателят на "сините" Де Карвальо.



Все пак в 78-ата минута Де Карвальо изведе Станислав Ангелов сам отдясно и капитанът на сините технично прати топката в десния ъгъл за крайното 3:1.



Снимки: Илияна Енчева

103