Титулярите на Левски загряха за Лига Европа


В. Мухарски

Левски победи румънския Пандури с 1:0 в контрола, играна в Австрия. Този път наставникът на "сините" Илиан Илиев заложи на титулярния си състав и остана доволен от видяното. Мачът започна с десетина минути закъснение заради пороен дъжд, като имаше вероятност и въобще да не се играе заради лошите атмосферни условия.

В 19-ата минута добра комбинация между Марсиньо и Базил де Карвальо завърши с техничен диагонален удар на последния от около седем метра и топката се озова в мрежата на румънския вратар Нинготе - 1:0 за Левски.

В 26-ата минута Карвальо бе близко до втория си гол в мача, но този път нямаше късмет при завършващия удар. През второто полувреме отборът на Левски имаше възможност да увеличи резултата, но пропуски направиха Роман Прохаска в 60-ата минута и Станислав Ангелов. В 86-ата минута пък Силва Рамос получи червен картон след спречкване с играч на Пандури.

Това бе и последният мач на Левски по време на летния подготвителен лагер в Линдабрун (Австрия). Отборът ще се завърне в София в сряда.

Снимка: БГНЕС

122