Цанко Цветанов: Без условия и терени, няма как да има добри юноши


В. Мухарски

Старши треньорът на завърналия се в елита тим на Етър Велико Търново - Цанко Цветанов сподели очакванията си за новия сезон на специална пресконференция в Пресклуб "България". Наставникът на  "болярите" заяви, че големи пари за играчи няма да бъдат давани, но Етър ще бъде един от стабилните във финансово отношение клубове.

"За съжаление нивото на българските футболисти е такова, че няма как на тях да се разчита за вдигане на класата. И понеже ние в България не работим с младите таланти", коментира Цветанов.

"Ще дам шанс и на юношите, но аз мисля, че тези момчета са много още далеч и ще им трябва доста време, за да са готови за професионалния футбол. Затова и не очаквам те да станат титуляри, а по-скоро го правя с поглед в бъдещето и с надеждата, че най-накрая ще излезе и юноша от Велико Търново. Без условия и терени за подготовка, няма как да имаме добри юноши. Сега се надявам, че тези неща ще се променят, вече имахме среща с премиера и се надяваме на малко помощ по този въпрос. Не бих се изненадал, ако след време някой български тим излезе на терена като моя бивш тим Енерги Котбус – с 11 чужденци", добави още Цветанов.

Снимка: БГНЕС

94