Европейски Левски след погром над Светкавица (видео)


В. Мухарски

Левски разгроми Светкавица като домакин с 7:0 в мач от последния 30-и кръг от "А" група. По този начин "сините" бяха наградени с бронзови медали и купа за третото място и ще играят в Лига Европа тази година. Головата фиеста за столичани започна още в 18-ата минута, когато Цветков изведе Гаджев на чиста позиция и той от десетина метра прати топката в левия ъгъл - 1:0.

В 40-ата минута Тони Калво преодоля Невен Венков и нахлу в пеналта, а там от малък ъгъл прати топката в мрежата за 2:0. Минута преди края на първата част резултатът стана класически. Жуниор проби отдясно, навлезе в пеналта и пусна към свободния Цветков, който на празна врата вкара за 3:0.

След почивката паднаха останалите попадения. В 62-ата минута Нуно Пинто нахлу в пеналта отляво, пусна наляво към свободния Кристовао Рамос, който бе точен на празна врата - 4:0. Само 120 секунди по-късно Жуниор нахлу отляво, пусна към свободния Диамутен, който бе точен на празна врата за 5:0. В 75-ата минута Цветков вкара за 6:0, а крайното 7:0 реализира отново той в 85-ата минута.

Снимка: Официален сайт на Левски

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



121