Лудогорец е носител на Купата на България (видео)


В. Мухарски

Лудогорец спечели Купата на България след като на финала победи Локомотив Пловдив с 2:1 в среща играна на стадион "Лазур" в Бургас. Двубоят се игра пред 12 000 зрители, по-голямата част, от които бяха фенове на "смърфовете". Пловдивчани играха по-добре през първата част и логично водеха с 1:0 преди почивката.

Даксон вкара попадението за "черно-белите" в 18-ата минута. Това стана след грешка в защитата на Лудогорец, Сержиньо центрира от фаул, Бенжалюн опита да стреля с глава, защитник на Лудогорец изчисти, но топката попадна в Даксон, който с хубав диагонален удар откри резултата - 1:0.

В 27-ата минута пловдивското Локо бе много близо и до втори гол, но Голубович спаси хубав удар на Здравко Лазаров. След почивката обаче разградчани стигнаха до пълен обрат. Пловдивчани се прибраха в своята половина и атаките на Лудогорец логично се засилиха.

В 71-ата минута Марселиньо бе изведен отлично от Гъргоров и нападателят вкара за 1:1. Марселиньо вкара и победното попадение в срещата отново след пас на Бадема. Второто попадение падна в 78-ата минута. След това попадение напрежението си каза думата, а Бенжаюн получи червен картон и допълнително затрудни своя тим в желанието си да стигне до равенство. В крайна сметка Лудогорец триумфира с Купата на страната за първи път в своята история.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



175