Берое не успя да се опълчи на Левски


В. Мухарски

Левски победи Берое с 2:0 на своя стадион "Георги Аспарухов" в среща от 28-ия кръг на родната "А" група. Гостите от Стара Загора могат да съжаляват, че не стигнаха до нещо повече от загуба, тъй като през първата част пропуснаха няколко добри положения.

В 16-ата минута Пламен Илиев спаси удар на Емил Ангелов. 3 минути по-късно Стефан Велев бе изведен сам срещу стража на Левски, който обаче опази вратата си. В 22-ата минута дойде първата сериозна ситуация пред вратата на гостите. След центриране от корнер Иво Иванов стреля отблизо с глава но Скорчев изби от голлинията.

В 34-ата минута домакините откриха резултата. Влади Гаджев пусна извеждащ пас към Иван Цветков, който навлезе в пеналта и с нисък удар прати топката в долния ляв ъгъл за 1:0. В 40-ата минута Мюлдер плонжира и изчисти в корнер цетриране на Кайядо от фаул. В следващата атака Пламен Илиев изби удар от воле на Бабангида.

След почивката играчите на Берое малко нелогично спряха да атакуват и да търсят изравнително попадение. Рамост вкара напълно редовен гол за "сините", който обаче бе отменен заради засада. Все пак в последната минута Жуниньо открадна топката от защитник на Берое излезе сам срещу вратаря и прати топката в левия ъгъл, оформяйки крайното 2:0 за Левски.

След този успех Левски се изкачи на 4-то място пред Локо Пловдив и Литекс, които обаче са с и мач по-малко. "Сините" вече имат актив от 56 точки, колкото има и третия Черноморец.

120