Илиан Илиев официално поема Левски от лятото


В. Мухарски

Илиан Илиев ще бъде новият треньор на Левски. Той ще поеме отбора от лятото, като договорът му ще бъде за три години. В отбора вече няма да има длъжност "Спортен директор". Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев съобщи всичко това на специална пресконференция:

"Илиан Илиев ще поеме отбора от лятото. Цялата длъжност ще бъде дадена на новия треньор. Той ще си избере екип. Сезонът ще го довършат досегашните помощник треньори, като помолих Ясен Петров да дойде и да помогне на тях, за да довършат сезона. Моето желание е Илиян да остане много повече време в Левски", заяви Иво Тонев, който добави, че Пламен Илиев е новият капитан на отбора.

"За мен бе най-правилното решение Мъри Стоилов да бъде треньор на Левски. Той е най-успелият треньор на отбора. Познава играчите и много исках той да е треньор. Той имаше изисквания за една сума, която остана в миналото... Когато си е тръгвал от отбора. Говорих с Батков, но не можеше да се коментира тази сума. Другото условие, което бе поставил Мъри е, че не желае да работи с Георги Иванов. Аз го попитах дали ще даде всичко за Левски, той каза - да. Последваха нови разговори. Аз исках той да върши повече работи в отбора, каквото ще върши Илиан Илиев. Исках дори той да наблюдава работата на ДЮШ. Финансово осигурен клуб сме, без забавяне на плащанията. При което той отново зададе въпроса за сумата от преди време. Аз казах, че за тези пари не мога да нося отговорност и направихме среща с Тодор Батков", заяви Иво Тонев.

"Освен това имах среща и с Наско Сираков. Какво сме си говорили с Наско няма да ви кажа. Аз казах и на него, че за мен най-правилното решение е Мъри да стане треньор. Левски има едно голямо богатство и това е публиката. Всяко начало е трудно, но и на най-големите си врагове не пожелавам такова, като моето. Аз страдам повече от хора, които декларират, че са големи левскари. Гонзо напусна Левски в името на отбора и това му прави чест. Илиан Илиев е талантлив като треньор. На няколко пъти Беоре изпадаше, но не се предаде. За мен той е чист , честен и достоен човек", каза още Иво Тонев.

260