Лудогорец без проблеми в Пловдив и продължава напред за Купата (видео)


В. Мухарски

Лидерът в родната "А" група Лудогорец победи с класическото 3:0 Ботев в Пловдив в  четвъртфинален мач от турнира за Купата на България. По този начин тимът от Разград се класира в следващата фаза на турнира. Навършилият преди два дни 100 години отбор на Ботев Пловдив бе подкрепен от близо 10 000 души, които станаха свидетели на един интересен мач.

Първото попадение в срещата бе дело на Марселиньо, който в 21-ата минута засече с глава центриране на Данчо Минев и прати топката в мрежата на "канарчетата". Преди това, още в самото начало на срещата, гостите можеха да поведат в резултата чрез Емил Гъргоров, чийто удар бе спрян с ръка от голлинията от защитник на пловдивчани, но реферът не отсъди дузпа.

Срещата стана доста изнервена и в 38-ата минута, след спречкване на терена, Иван Стоянов удари Петър Атанасов, който не игра с топка, а реферът Стефан Спасов показа по един жълт картон и на двамата.

В 67-ата минута Венцислав Бончев получи директен червен картон, след като спря с ръце атака на Емил Гъргоров. Три минути по-късно Бадема стреля от далечно разстояние, но топката мина много близо до гредата и излезе в аут.

В 76-ата минута Мишо Александров стреля, а топката мина през куп от играчи на Ботев и влезе в мрежата на Христо Иванов - 2:0. В последната минута на мача Кабаселе като на шега бе оставен да овладее топката, да навлезе в наказателното поле и да стреля, оформяйки крайното 3:0 за Лудогорец.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



110