Левски мачка в последната си контрола


В. Мухарски

Левски победи Септември Симитли с 4:0 в контрола, която се явява последна за "сините" преди старта на пролетния дял на „А” група. Мачът се игра в Сандански и бе добра тренировка за столичани преди предстоящата им среща с Черно море за първенство. Левски тотално надигра днешния противник, който се намира на 6-то място във временното класиране на Западната "Б" група.

След 19 минути игра "сините" получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар за нарушение срещу Дарко Тасевски. Иван Цветков превърна дузпата в гол и откри резултата - 1:0. Само 180 секунди по-късно новото попълнение на отбора Жуниор вкара втори гол в срещата. Бразилецът, който е преотстъпен от Славия, реализира без проблеми, след като получи хубав пас от Цветков.

В 31-ата минута резултатът стана класически, след като отново Цветков вкара своя втори гол в мача и трети за Левски. С асистенция този път се отличи Мюлдер, който проби добре по крилото и с хубав пас намери нападателя. След почивката падна и четвъртото попадение. Юношата на отбора Борислав Цонев прати топката във вратата на Септември след удар с левия крак.

Снимка: Илияна Енчева

112