Слаб Мохамед Али провали Левски в контрола


В. Мухарски

Левски отново не успя да стигне до победа по време на подготовката си в Турция. "Сините" направиха равен 1:1 с украинския Заря. Противникът на българите се намира на предпоследно място в първенството на Украйна. Срещата бе първа контрола за играчите на Николай Костов от втория подготвителен лагер на тима в Анталия. Дебют за Левски направи каращият проби в отбора Мохамед Али Гарзул.

Първото полувреме не предложи особено интересни положения. Пропуски за Левски направи Тони Калво. В 5-ата минута, когато Дани Младенов напредна по крилото и пусна към Тасевски в наказателното поле. Македонецът от своя страна намери Калво, но испанецът прати топката в аут. В 24-ата минута отново Тасевски и Калво комбинираха добре, но юношата на Барселона за втори път не успя да се разпише, като стреля право във вратаря на Заря.

След почивката в игра се появи защитникът Мохамед Али на мястото на Иво Иванов. Каращият проби в тима обаче допусна грешка само 3 минути след влизането си като предизвика разбъркване в наказателното поле на "сините". Сержиньо Грийн поправи грешката му и изчисти.

В 60-ата минута Заря успя да поведе след нова грешка на Али. Защитникът не успя да изчисти топката и тя попадна в Лъки Идахор, който бе точен отблизо за 1:0.
 
Все пак в 76-ата минута Сержиньо Грийн подаде към Иван Цветков в наказателното поле, а той с удар по земя се разписа за крайното 1:1.

115