Стоичков: По-умен мога да стана, но по-прост, по-красив и по-грозен не мога да стана


В. Мухарски

Мегазвездата на българския футбол – Христо Стоичков направи любопитни разкрития за себе си и за световното първенство в САЩ през 1994 г. Камата разказа за полуфинала с Италия и нарече реферът, ръководил срещата тогава - Жоел Киню – пълен бездарник. Стоичков заяви, че никога няма да прости съдията, защото е разбил най-голямата му мечта, а именно място на финала.

„Никога не съм имал проблем с големите журналисти. 20 години в Испания не съм имал проблем. Най-много се дразня, когато не знаят кога или как да ми зададат въпрос. Единствено в гората се чувствам сам”, заяви Стоичков в предаването "Денят отблизо" по БНТ1.



"Най-голямата ми мечта като футболист я открадна един французин. Пълен бездарник, на когото няма да спомена името, защото не заслужава. Той се подигра с мен, със съотборниците ми, с целия български народ. Имах възможността да се видя с този човек, но никога няма да му простя. Наплюх го в очите най-демонстративно", ядосано добави Ицо.

Камата заяви, че работи за развитието на децата във футбола и че любовта му към най-великата игра никога няма да секне.



"Вече имам четири школи в Каталуния и много исках да имам и в България. Правя всичко за доброто на децата. Любовта ми към футбола никога няма да свърши. Над 120 деца тренират в Етрополе и всичко там им е безплатно. Не обичам да взема някое дете, само защото е на някой приятел. Затова правим всичко честно и прозрачно. Когато им се карам, те ме обожават, защото тогава им казвам истината. Направихме им подаръци за Коледа, защото така показваме уважение. Аз не искам на мен да ми правят подаръци, имам си всичко", каза Стоичков.

"Сега съм по-улегнал, правя си изводи. Продължавам обаче да правя грешки и да избързвам понякога. По-красив няма да стана, по-грозен няма да стана, по-умен мога да стана, но по-прост не мога да стана. Естествено, че бях изненадан, когато получих титлата "Доктор хонорис кауза", заяви още Стоичков.

123