Играч на Левски катастрофира зверски пиян


В. Мухарски

Полузащитникът на Левски Мариян Огнянов катастрофира, след като се качил в колата си след нощен запой в родния си град Лом. Футболистът е шофирал личното си "Ауди", което след инцидента е потрошено.

В неделя през нощта след като здравата е купонясвал в заведение, Огнянов се прибирал, но изпуснал управлението на автомобила си и се забил в ограда на къща на улица "Рила".

Футболистът на Левски е останал невредим, а пристигналите полицаи го подложили на тест с дрегер, който показал сериозните 2,55 промила.

Това не е първата изцепка на роден футболист, който сяда зад волана пиян, особено за играчите на Левски. В по-новата история през 2008 г. Героги Христов, който тогава се подвизаваше на "Герена", бе хванат от полицията с 1,4 промила. През 2010 г. Лъчезар Балтанов също катастрофира с 2 промила алкохол в кръвта си.

Последва ги известния под прозвището "Машината за голове" Гара Дембеле, който се опита да потегли след запой в дискотека, но бе задържан от органите на реда още преди да се качи в колата, а освен това шофьорската му книжка беше фалшива. Сравнително скоро подобни пиянските изцепки имаше и друг играч на Левски - Юсеф Рабех.

119