Костов: Левски трябва играе привлекателен футбол


В. Мухарски

Старши-треньорът на Левски Николай Костов говори днес пред журналистите на  своя традиционен брифинг преди двубоя от 15-ия кръг на първенството срещу Светкавица Търговище, предаде официалният сайт на клуба.

„Арс е възстановен и е готов за игра така, че ще бъде на разположение на нашия състав. Би трябвало да използваме най-доброто с което разполагаме като играчи в мача в Търговище, тъй като срещата е от голямо значение за нас като развитие в шампионата. Няма да подценим нещата и няма да си правим някакви експерименти. Ще уважим този противник. Ние нямаме право на такива експерименти, защото едновременното с желанието и старанието за добри изяви, трябва да има и резултатност", каза Костов.

"С последните си изяви Светкавица с новия си треньор показва по-добри игри и по-добра организация. Притеснява ме теренът в Търговище. Това изисква и друга тактика относно владеенето на топката. Теренът не е добър и моите футболисти са наясно с неговото състояние. Обсъждали сме подобни неща. Теренът в Банско не беше в много лошо състояние. Но начина на игра бе друг, там играхме просто за резултат. Използвахме и варианти с футболисти, които досега не са взимали участие в нашия отбор", добави Костов.

„Победите не са най-важното нещо за мен. Естествено те са важни, но не са основното. Ние трябва да променим начина по който играем. Това е въпрос на време и на работа. Ще разчитам за това на лагерите в подготвителния период. Не може Левски да побеждава по толкова неубедителен начин. Много добре е това, че побеждаваме, но аз не съм такъв прагматик. Обичам отборите, които ръководя да играят съществен и привлекателен футбол. За да си върнем феновете на стадиона, трябва да играем привлекателно и разнообразно, а ние в момента не сме готови за това нещо. Травмите, които получаваме също влияят на начина на игра. Подготвителният период мисля, че е достатъчен за промяна в начина ни на игра. Ще имаме и контролни срещи, в които ще се види доколко футболистите усъвършенстват новите идеи", коментира Костов.

„Проведе се такава среща със собственика на клуба и аз съм много доволен от начина по който протече тя. Ние бяхме четирима души - спортния директор на клуба Георги Иванов, г-н Баждеков и г-н Батков. Обсъдихме нещата първоначално и аз съм много доволен, че нямаше изхвърляния, а съвсем професионално погледнахме на нашите болни позиции, на които трябва да обърнем внимание. Не мога сега да посоча конкретни имена, които евентуално ще бъдат привлечени в нашия отбор, тъй като както ви казах трябва да изчакаме да свърши шампионата, за да не обиждаме играчите, които са в тия позиции", сподели Костов.

„Противниците ни от Етър за купата на България са изключително доволни от жребия, треньорът им също. Аз също съм доволен и се надявам да стане добър мач. Велико Търново е футболен град и двубоя с Етър със сигурност ще бъде интересен. Предвид нашето състояние, ако се бяхме паднали с противник от „А" група, щеше да ни бъде по-тежко. Мисля, че нашите футболисти ще подходят много сериозно към тази среща и ще продължим напред", завърши Костов.

119