Новият треньор на Левски е впечатлен от професионализма в отбора


В. Мухарски

Новият треньор на Левски Николай Костов заяви, че ще въведе нова тактическа схема на игра в отбора. Наставникът на "сините" разкри, че ще опита друга постройка още в предстоящия мач с Берое от 13-ия кръг на "А" група.

"Ще променя схемата на игра. Срещу Берое едва ли ще се види това нещо, но ще има загатване за новия стил на игра. Футболистите получиха толкова много информация в последните дни и се страхувам да не се объркат в мача срещу Берое", коментира Николай Костов. Треньорът призна, че е останал приятно изненадан от професионалното отношение на футболистите към тренировъчния процес.

"Неочаквано за мен срещам професионално отношение от страна на играчите и това ми дава спокойствие за развитието на отбора. Говорили са ми много негативни неща за българските футболисти, затова наистина се изненадах, когато срещнах сериозен професионализъм по време на тренировките. Само вчера не бях доволен от участието в тренировката на Мариан Огнянов, но той се оказа контузен, така, че нямам претенции", каза още Николай Костов.

Треньорът вече се е запознал с качествата на футболистите, но все още не е наясно със стартовия състав за шампионатния мач срещу Берое в събота. "В тези първи дни начело на Левски се запознах с играчите. Има доста неща, които ме тревожат, най-вече контузените, които няма да може да използваме. Именно заради това не съм наясно със стартовия състав", каза Костов.

118