Държавата за футбола ни: Трябва да вдигнем бюджетните дефицити


В. Мухарски

Правителствата на България и Румъния обсъждат Шенген на изнесено заседание в Букурещ, дунавската стратегия и изграждането на нова инфраструктура по река Дунав, информира БНР. Премиерът на България Бойко Борисов подчерта, че и двете страни бързо изграждат своята инфраструктура и спазват критериите за финансова стабилност.

"Надявам се Европа да подкрепя държави, които са дисциплинирани и изпълняват своите ангажименти", каза Борисов. "С колегата Бок се шегувахме, че българският и румънският национален отбор по футбол не вървят много добре. Аз му казах, че те лесно могат да се оправят, ако вдигнем бюджетните дефицити, такива, каквито са в Италия, Испания, Португалия, Англия. И в сферата на отбраната това, което подписваме днес, съвместно да охраняваме границите си, в сферата на външната политика, на социалните грижи... Ще бъдат отворени за работа и интерколекторните връзки между България и Румъния. И много други задачи, които до сега министрите в двустранните срещи решават", добави още Бойко Борисов.

Със създаването на съвет за сътрудничество на високо равнище, правителствата на България и на Румъния ще заседават съвместно всяка година, обяви премиерът на Румъния Емил Бок.

229