Локо Пловдив и Цървена звезда с равенство при юбилея на смърфовете


В. Мухарски

Локомотив Пловдив и Цървена звезда завършиха наравно 2:2 в контролна среща на стадион "Лаута". Двубоят бе по повод 85-години от създаването на пловдивския тим. Почетен гост на празненствата бе легендата на българския футбол Христо Стоичков, както и други футболни деаятели. Футболистите на Драган Канатларовски играха със светлосини фланелки, изработени специално за юбилея.

"Смърфовете" поведеха с 1:0 в 21-ата минута, след гол на Сержиньо с удар от 24 метра, който прехвърли вратаря на Звезда - Байкович. В 39-ата минута бразилецът Евандро нахлу на скорост в пеналта на домакините, с лекота финтира вратаря Ставрев и прати топката в мрежата за 1:1.

След почивката паднаха нови два гола в двете врати. В 58-ата минута след страхотен пас на Даксон, Йордан Тодоров разстреля вратаря на сърбите за 2:1. В 77-ата минута след центриране от пряк свободен удар топката попадна в Мезенга, който шутира, вратарят на българите Ставрев изби, но кълбото попадна в Кошич, който при добавката бе безпощаден, оформяйки крайното 2:2. 

196