Тевес заплашен от пожизнена дисквалификация от ФИФА


Н. Гавазов

Новоизбраният вицепрезидентът на ФИФА Джим Бойс е убеден, че аржентинският нападател на Манчестър Сити Карлос Тевес след отказа си да вземе участие в двубоя от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, трябва да бъде отстранен завинаги от участие в каквато и да е дейност свързана с футбола. Както е известно, веднага след въпросния двубой наставникът на „гражданите" Роберто Манчини заяви, че с кариерата на аржентинеца в Сити е приключено.

В четвъртък сутрин, встъпвайки официално в новата си длъжност, Бойс даде интервю за Sky Sports, в което засегна и темата за Тевес.

„Аз предполагам, че ФИФА има достатъчно власт, за да забрани на играча участие във всички дейности свързани с футбола. Ако той действително е направил това, по-добре е клубът да продължи без него. При доказане вината на Тевес, Манчестър Сити е длъжен да уведоми за това ФИФА и за мен няма проблем да наложа нужните санкции. Подобно нещо досега не се беше случвало и то предизвиква в мен само презрение. Не смятам, че е правилно, ако Манчестър Сити му посочи вратата, играчът още на следващата седмица да започне да печели големи пари на друго място", заяви Бойс.

 

120