Гонзо не пуска Милиев в националния отбор


В. Мухарски

Мениджърът на Левски Георги Иванов ще спре Йордан Милиев за националния отбор на България, информира днес "7 дни спорт". Временният селекционер на тима Михаил Мадански е разговарял с помощника си Антони Здравков и го е уведомил, че смята да го извика в националния отбор за предстоящата контрола с Украйна в Киев. Гонзо обаче е разочарован от формата на Милиев и е категоричен, че в момента бранителят не е на ниво за първия тим.

Именно заради слабата му форма синият наставник обмисля варианта да забие централния защитник на пейката за неделното столично дерби с Локомотив София. Причината е, че бранителят бе безобразен при загубата с 1:2 от Лудогорец в изминалия кръг от шампионата. Милиев минава за един от най-добрите български централни защитници, но от началото на сезона формата му рязко се влоши. В Разград бранителят се пропукваше при почти всяка атака на повратливите футболисти на Ивайло Петев и само добрите намеси на Пламен Илиев спасиха "сините" от загуба с по-голям резултат.

След мача Георги Иванов разговарял с Милиев и му обяснил, че формата му е, меко казано, незадоволителна. Именно моментното състояние на бившия играч на Локомотив Пловдив ще го остави резерва срещу столичните "железничари". На видеоразбора във вторник най-много критики отнесоха защитниците на Левски, в това число и Милиев. Вместо него за мача с "червено-черните" в защита ще се завърне привлеченият това лято швед Фредрик Ларс Рисп.

Той бе титуляр в първите две срещи на Левски в "А група, но след слаб мач във Варна бе пратен на пейката, а в контрола няколко дни по-късно се контузи и почти месец не е играл за "сините". Очаква се Рисп да си партнира със Сержиньо Грийн в неделя. Двамата няма да играят за първи път като двойка централни защитници, ъй като бяха в отбрана в първия кръг на първенството срещу Славия (1:0) и тогава се справиха добре с нападателите на "белите".

128