Влади Гаджев не позволи на Литекс да вземе точка на Герена (видео)


В. Мухарски

Левски победи Литекс с 3:2 на своя стадион "Георги Аспарухов" в дербито на 6-ти кръг на "А" група. "Сините" бяха по-активни през първата част и логично водеха с 2 гола до почивката.

Първата по-интересна ситуация бе в 5-ата минута, когато Джерманович излезе сам срещу Пламен Илиев, но стражът на Левски спаси вратата си от попадение. В 12-ата минута "сините" поведоха в резултата след като Тасевски с удар от границата на пеналта прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Винисиус Баривиейра.

В 43-ата минута Райков шутира остро и топката рикошира в крака на Итуа и влетя в долния десен ъгъл на вратата на Литекс - 2:0. След почивката гостите стигнаха до равенство. В 55-ата минута Миланов нахлу в половината на домакините и пусна към свободния Джерманович, който на празна врата се разписа и намали резултата - 2:1. В 70-ата минута Пламен Илиев спаси далечен удар на Миланов.

В 71-ата минута Жос се разписа с глава след центриране на Занев и по този начин изравни резултата - 2:2. Само три минути по-късно Влади Гаджев със страхотен удар отдалеч с левия крак прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Литекс и по този начин оформи крайния резултат. В продължението на мача Георги Миланов с много хубав удар със задна ножица не успя да нацели вратата на Левски.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



191