Арда и Берое поделиха по гол и по точка (видео)


F.

Арда и Берое завършиха 1:1 в среща от 11-ия кръг на българското футболно първенство, като и двата гола паднаха през втората част. Първото полувреме не предложи нищо интересно на зрителите с изключение на един удар с глава на Чинозо Офор, но след почивката беше доста по-интересно.

Хуан Карлос Пинеда откри за гостите от Стара Загора, а около 10 минути преди края Тонислав Йорданов с много ефектен гол изравни. Това е първа историческа точка за Берое в Кърджали в Първа лига, а с нея те събират общо 14 и се нареждат на 8-о място. Арда е с 15 на 6, като изостава с 4 от Черно море и Ботев Пловдив, поделящи си 3-ото място.

В тази среща гостите бяха водени от помощник-треньора Алехандро Сагера, който до момента беше помощник на вече уволнения треньор Хосе Луис Ачиари. От новата седмица в Берое ще регистрират нов треньор, който има солиден опит в испанското първенство.

Първото полувреме премина в доста ниско темпо и головите ситуации и пред двете врати се брояха на пръсти. В 16-ата минута гостите създадоха добра атака, която завърши с изстрел на Исмаел Ферер, който обаче беше избит от вратаря Артур да Мота в ъглов удар. При изпълнението гостите искаха дузпа заради събаряне на Хуан Пабло Саломони, но съдиите не реагираха.

Домакините създадоха първата си голова ситуация в последната минута на първата част. Борислав Цонев центрира от свободен удар от дясно, Чинозо Офор се извиси най-високо и стреля, но вратарят Да Мота внимаваше и атрактивно изби в ъглов удар.

Втората част започна малко по-динамично и във 2-ата й минута Леандро Годой стреля, вратарят на Арда изби, но право в краката на Исмаел Ферер. Добавката обаче беше разочароваща. А в 61-ата минута беройци малко изненадващо поведоха в резултата. Хуан Карлос Пинеда получи топката на около 25 метра от вратата на домакините, тръгна напред и мина без особена съпротива през Лъчезар Котев и Емил Виячки. Веднага след това Пинеда стреля, топката тупна пред вратаря Господинов, който не се намеси адекватно и позволи да се спре в мрежата.

Десет минути по-късно беройци отново можеха да стигнат до гол, като бърза атака мина през Пинеда, който беше съборен. Но в падането си той успя да бутне топката към Сантяго Годой. Последният стреля мощно, притичалият Милен Стоев успя да легне на шпагат и да ликвидира опасността.

В 79-ата минута малко случайно Арда стигна до равенството. В първата си прилична атака за цяло второ полувреме те стигнаха до фаул пред наказателното поле, след като Чинозо Офор беше съборен. Йорданов стреля от свободния удар, но в стената. Топката се върна при нападателя, който я посрещна на коляно, укроти я и от воле с прецизен удар я прати в мрежата без вратаря Артур Мота да реагира. За него това е първо попадение от началото на сезона. Голът даде импулс на Арда и само след 4 минути Чинозо Офор създаде перфектна възможност за Стефан Статев, който обаче от 6-7 метра стреля в аут.

Въпреки това и Берое можеше да стигне до успеха във 2-ата минута на добавеното време. Лучано Скуадроне скочи най-високо с глава след изпълнение на ъглов удар, но вратар и защитници на Арда успяха да предотвратят второ попадение и почти сигурно поражение.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



37