Крумовград задълбочи кризата на "Лаута" (видео)


F.

ФК Крумовград постигна първа победа като гост от началото на сезона в Първа лига, след като се наложи с 2:0 при визитата си на Локомотив Пловдив в среща от 10-ия кръг на шампионата. И двете попадения в мача паднаха през първата част, като в рамките само на 9 минути се разписаха Серкан Юсеин и Матеус Енрике, които бяха точни съответно в 23-ата и в 32-ата минута. През второто полувреме пък и двата отбора по веднъж уцелиха греда. 

Така Крумовград задълбочи кризата при "железничарите“ и се изравни с тях на деветото място в класирането с по 12  точки. Локомотив остава с една единствена победа като домакин от началото на новата кампания в българския футболен елит и със само един успех в последните си шест срещи.

В 12-ата минута Ангел Лясков отне топката от Матеус Енрике на дъгата на наказателното поле и пробва удар с десния край, който обаче бе неточен. Малко след това Кристиян Пешов също опита изстрел от далечно разстояние, но и той не намери целта. 

В 21-ата минута гостите отговориха с шут на Матеус Енрике от около 20 метра, попаднал право в ръцете на Мартин Луков. 

Две минути след това обаче играчите на Атанас Рибарски откриха резултата след бърза контраатака, която хвана неподготвена защитата на "черно-белите“. Енрике се откъсна по десния фланг, след което влезе навътре и изведе хитро Серкан Юсеин сам срещу Луков, а бившият играч на Ботев (Пловдив) завърши технично покрай стража на Локомотив – 0:1. 

В 32-ата минута Крумовград реализира втори гол. Отбраната на домакините отново не се ориентира по най-добрия начин при центриране на Момчил Цветанов отляво и топката стигна до Матеус Енрике, който бе оставен непокрит и имаше достатъчно време да овладее и да стреля неспасяемо в долния десен ъгъл, за да удвои аванса на своя тим. 

Три минути по-късно играчите на Любослав Пенев стигнаха до първи точен удар. Отправи го Жулиен Лами, но Янко Георгиев внимаваше и улови. 

До края на първата част Йохан Н‘зи от състава на "железничарите“ бе заменен принудително заради травма и на неговото място се появи Мартин Хайдаров. 

В самото начало на второто полувреме гостите можеха да отбележат и трето попадение. Тодор Павлов се подхлъзна при подаване към Рафаел Фуртадо в наказателното поле и това остави нападателя сам срещу Луков, но бразилецът предпочете да финтира вратаря на Локомотив и се затвори.  

В 62-ата минута Христо Иванов опита да изненада Янко Георгиев с изстрел от дистанция, но стражът на Крумовград бе на мястото си, за да спаси. Две минути по-късно полузащитникът на Локомотив бе много близо до гол, но негов удар от около 12-13 метра срещна гредата.

В 68-ата минута и гостите уцелиха греда. Диего Рапосо стреля в десния страничен стълб на вратата, пазена от Мартин Луков, след заучено изпълнение на пряк свободен удар от Серкан Юсеин. 

До края на срещата "железничарите" опитаха да притиснат своя съперник в търсене на попадение. В 84-ата минута играчите на Любослав Пенев разиграха добре в противниковата половина. Ангел Лясков бе изведен отляво в наказателното поле и опита изстрел по диагонала, отразен от Янко Георгиев. Шест минути по-късно вратарят на Крумовград показа отличен рефлекс и при силен шут на Мартин Хайдаров, за да запази преднината на своя тим. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



33