Септември шокира Славия


Н. Гавазов

Отборът на Септември победи с 3:2 Славия в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Това бе първа победа и първи точки за септемврийци в първенството.

Мачът на стадион "Локомотив“ в квартал "Надежда“ започна на не особено високо ниво, като домакините не позволиха на "белите“ да вземат инициативата в срещата.

В 10-ата минута Септември създаде добра ситуация, при която Джонатан Гутиерес центрира от фланга, а Бертранд Фурние стреля с глава, но не уцели вратата.

"Белите“ отговориха с рейд на Карл Фабиен, който завърши с удар, но Димитър Шейтанов се намеси на ниво.

В 21-ата минута Гутиерес шутира опасно от пряк свободен удар, но Вуцов плонжира и отрази топката, летяща към горния му десен ъгъл. При ъгловия удар Вуцов направи ново спасяване, този път след удар на Борисла Рупанов.

Последваха по-силни минути за "белите“, които в 32-ата минута застрашиха вратата на Димитър Шейтанов. Иван Минчев центрира от дълбочина и Галин Иванов стреля с глава, но вратарят на домакините спаси.

В 39-ата минута Кристиян Стоянов се подхлъзна на мокрия терен и подари топката на Витиньо, който бе на лявото крило. Последва меко центриране в наказателното поле, където Джордан Гутиерес стреля от воле и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Светослав Вуцов – 1:0 за Септември.

До края на първата част тимът на Златомир Загорчич натисна в опит да изравни, но не успя да го стори и се прибра на полувреме с гол пасив.

Славия започна мощно второто полувреме и в 47-ата минута удари греда. Мартин Георгиев се пребори за висока топка след центриране от пряк свободен удар. Той я свали към Денислав Александров, който стреля силно, но уцели десния страничен стълб.

Постепенно Септември си върна инициативата в срещата и в 58-ата минута стигна до втори гол. Витиньо центрира добре от ъглов удар вдясно от врата на гостите. Там защитата на "белите“ и Светослав Вуцов бяха много пасивни и позволиха на Борислав Рупанов да ги изпревари и да вкара отблизо – 2:0 за Септември.

Тимът на Николай Митов си върна двата гола аванс само 5 минути по-късно. Фурие подаде към Рупанов, който стреля много добре от границата на наказателното поле и остави безпомощен Вуцов.

Последваха по-силни минути за хората на Златомир Загорчич, които притиснаха септемврийци. Така се стигна до 85-ата минута, когато Виктор Генев се разписа с глава, засичайки меко центриране на Галин Иванов от пряк свободен удар.

30