Ботев Враца и Спартак Варна с реми при дебют на двама треньори


F.

Ботев Враца и Спартак Варна направиха равенство - 1:1 в мач от 12-ия кръг на родния шампионат. Варненци излязоха напред в резултата чрез автогол на Мартин Бачев, но капитанът на Ботев - Даниел Генов изравни четвърт част преди края на срещата. Първото полувреме премина при силен дъжд, а след почивката той спря и имаше по-добри условия за игра на двата тима. 

Мачът бе дебют за двамата треньори, като Христо Янев се завърна начело на Ботев, след като спаси отбора в елита, а начело на Спартак застана Кириакос Георгиу. 

В първите 20 минути на мача нямаше нито едно положение пред двете врати. След половин час игра Браян Переа от домакините за малко не си отбеляза автогол, а след това Александър Цветков от варненци стреля с глава в аут. В края на първата част и Антонио Вутов от Спартак стреля с глава, но Федерико Бариос хвана топката. 

В 56-ата минута Антонио Вутов центрира при бърза контраатака за гостите, Ромеш Ивей се опита да свали топката с глава около точката за дузпа, а Мартин Бачев не прецени траектория й и в желанието си да я изчисти, с ляво коляно я вкара в левия ъгъл на вратата на Федерико Бариос.

В 75-ата минута голмайсторът на Първа лига до момента Ахмед Ахмедов влезе опасно в наказателното поле и отправи силен удар, който бе избит от Бариос. 

В 77-ата минута капитанът на Ботев Даниел Генов изравни. Той получи топката отдясно и от малък ъгъл с мощен удар изненада вратаря Мартин Величков и опъна мрежата зад него. 

Със спечелената точка във Враца Спартак излезе поне временно на второ място в класирането с 15 точки. Ботев изпревари Крумовград и със 7 точки вече е на 12-а позиция. 

32