Хебър не се даде на Локо в Пловдив


F.

С два гола в добавеното време на мача Хебър (Пазарджик) стигна до точка при гостуването си на Локомотив (Пловдив) в първа среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой, завършил при равенство 3:3. Играчите на Веселин Великов поведоха още в третата минута след красиво попадение на Душан Вукович от пряк свободен удар, но впоследствие Локомотив стигна до пълен обрат и аванс от 3:1 след два гола на Жюлиен Лами и един на Димитър Илиев. Попадения на Владимир Медвед и Мартин Петков за "железничарите" бяха отменени заради засади след намеса на системата ВАР и така се стигна до добавеното време на мача, когато точни за Хебър бяха Калоян Кръстев и Набил Макни, реализирал в 96-ата минута за крайното 3:3.

Така "железничарите“ остават на шесто място в класирането с актив от 12 точки, докато Хебър продължава да заема 14-ата позиция в подреждането с едва 5 точки на сметката си. 

Още след две минути игра гостите от Пазарджик откриха резултата. Ивайло Иванов сбърка пред собственото наказателно поле и в опит да поправи своята неточност фаулира Набил Макни. При последвалия пряк свободен удар Душан Вукович завъртя майсторски топката над стената, като не остави шансове за реакция на Кристиан Томов – 0:1. 

В 15-ата минута обаче играчите на Любослав Пенев възстановиха равенството. Ангел Лясков намери с дълго диагонално подаване Жюлиен Лами, който овладя на гърди, финтира Божидар Пенчев и стреля неспасяемо под напречната греда на Петър Дебърлиев за 1:1. 

Пет минути след това "черно-белите“ реализираха второ попадение, след като Владимир Медвед се откъсна по левия фланг и завърши с прецизен изстрел по диагонала. Голът обаче бе отменен след преразглеждане на ситуацията със системата ВАР заради засада на крилото на Локомотив. 

В 32-ата минута все пак "железничарите“ осъществиха пълен обрат след грешка на Хебър в собствената половина. Ангел Лясков отне и комбинира с Димитър Илиев на границата на наказателното поле. Капитанът на домакините овладя и веднага насочи топката в долния ляв ъгъл на Дебърлиев за 2:1. При този резултат дойде и почивката. 

Девет минути след подновяването на играта през втората част "черно-белите“ покачиха на 3:1. Жюлиен Лами вкара втория си гол в мача, след като получи пространство отдясно в наказателното поле и реализира с мощен изстрел под гредата.

В 64-ата минути френският футболист на Локомотив можеше да влезе в ролята на асистент към Владимир Медвед след успоредно на голлинията подаване към бившия играч на Пирин (Благоевград), чийто удар от малък ъгъл обаче бе неточен. Малко след това той отново се озова на стрелкова позиция в наказателното поле на Хебър, но пак не намери целта. 

В 80-ата минута влезлият като резерва Мартин Петков се разписа още с първото си докосване до топката, но след намеса на видео-асистент арбитрите попадението му не бе признато заради засада. 

В първата минута от добавеното 6-минутно продължение на срещата Калоян Кръстев върна интригата в мача с втори гол за Хебър след асистенция на Набил Макни. 

В последната шеста минута Оливер Камдем пропусна, излязъл сам срещу Петър Дебърлиев, а с последната си атака футболистите на Веселин Великов избегнаха поражението. Макни получи отляво в наказателното поел, залъга Кристиян Пешов и с изстрел по земя в близкия ъгъл донесе точката на своя тим - 3:3. 

36