Гонзо: Трябва да започнем да подобряваме нещата


F.

Днес в Национална футболна база "Бояна“ се проведе заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Сред точките в дневния ред бяха заложени утвърждаването на новия председател на Съдийската комисия Станислав Тодоров, освобождаването на изпълнителния директор Борислав Попов и избирането на Андрей Петров за негов заместник, предстоящата организация по отбелязването на 100-годишнината на българския футбол и въпроси, касаещи управлението на Футболната база, както и телевизионните права във Втора лига.

"Дадохме шанс на съдийската комисия предвид това, че те завършиха първенството добре. Г-н Борбалан имаше договор за още една година, но предвид напрежението, което се създаде с футболните клубове, предприехме тази промяна. Трябва да започнем да подобряваме нещата лека-полека.“, заяви президентът на БФС Георги Иванов, като обяви, че очаква да види подобрение в ръководенето на срещи още в предстащия 12-ти кръг в елита.

"Всичко е планирано и направено по такъв начин, че Федерацията да функционира по най-добрия начин.Желанието ни е да продължаваме да изпълняваме страегическите планове, да комуникираме с клубовете и всички заинтересовани, за да чуваме и тяхното мнение“, подчерта пък новоизбраният изпълнителен директор на футболната централа Андрей Петров.

Припомняме, че Петров е и официалното лице за контакт на БФС с FIFA и UEFA и в това му качество, миналия месец присъства на срещата, която се състоя между Джани Инфантино и Георги Иванов в Париж.

Освен промените в ръководството на БФС бе повдигната темата за предстоящото честване на 100 годишнината на българския футбол, която ще бъде отпразнувана в началото на месец декември.

21