Генчев: Успех в Левски е само спечелване на титла


Н. Гавазов

След 100 дни начело на Левски, треньорът Станислав Генчев може да направи много обобщения свързани с работата си на "Герена“.

"Най-важното нещо за мен е да благодаря след тези 100 дни на привържениците на Левски, защото малко са треньорите, които са получавали такова спокойствие и доверие от тях“, каза наставникът на "сините“ пред "Тема спорт“.

Същевременно той е наясно къде е попаднал и какви са очакванията към него. "Вече съм много по-разпознаваем и вниманието на запалянковците ме радва и ласкае – добавя още той. – Но си давам и сметка, че другата страна е свързана с големи очаквания, които трябва да оправдаем с отбора. Нямам и притеснения, че да ме сравняват с най-добрите треньори в историята на Левски. Това не ме напряга. Предпочитам да ме сравняват с тях и да има очаквания, вместо с треньори, които са минали от тук без да оставят никаква следа.“

А тези очаквания са свързани със спечелването на трофеи. "Давам си сметка, че успех в Левски е само ако спечелим титлата или купата на България. Приятели ми казват, че след миналия сезон, когато отборът остана четвърти и не се класира в Европа, ако завършим втори или трети и играем в евротурнирите, това ще е добре. Не е така. Всичко освен титла или купа ще бъде провал“, добавя още той.

27