Преместиха концерта на Горан Брегович, за да запазят тревата на ''Колежа''


F.

Ботев Пловдив обяви, че дългоочакваният концерт на музикалната звезда Горан Брегович няма да се проведе на клубния стадион "Христо Ботев“. Причината за това е, че от Ботев не могат да гарантират защита на тревното покритие на арената, което бе подложено на спешен ремонт заради лошото му състояние в началото на сезона в българското първенство.

По програма концертът на Брегович трябваше да е на "Колежа“ на 11 септември, но бе преместен и ще се състои открито в двора на Международния панаир в Пловдив.

Три дни по-рано пък на "Колежа" България ще домакинства на Северна Ирландия в мач от Лигата на нациите.

Ето какво гласи официалната позиция от Ботев Пловдив:

"ВНИМАНИЕ: Концертът на Горан Брегович с нова локация!

Поради проблеми с тревното покритие на стадион "Христо Ботев“, дългоочакваният концерт на Горан Брегович ще се проведе на открито в двора на Международния панаир в Пловдив. Новата локация предлага достатъчно пространство за комфортното провеждане на събитието и гарантира безопасното такова.

Въпреки усилията ни да разрешим проблема, за да осигурим безпроблемното протичане на събитието и да защитим тревното покритие, взехме решение да преместим концерта. Обръщаме се към всички гости на събитието с молба за разбиране и търпение. Екипът на ПФК Ботев Пловдив работи усилено за подобряване на условията на стадион "Христо Ботев“. Междувременно искаме да ви уверим, че правим всичко възможно, за да гарантираме успеха на концерта

Всички закупени билети остават валидни за новото местоположение, като за всички закупили седящи, ще бъде осигурена възможност да се възползват от такова“.

27