Станислав Генчев търси нов плеймейкър


F.

Треньорът на Левски - Станислав Генчев умува върху няколко варианта да подсили халфовата си линия, твърди "Тема Спорт". 43-годишният специалист заедно с колегите си разглеждат опции за ролята на плеймейкър, какъвто видимо е нужен на тима. В последните три двубоя играта на отбора куца. Сините не създаваха достатъчно положения и отбелязаха само един гол. Затова и няма да е никаква изненада, ако пристигне играч в тази зона.

На "Герена“ разполагат с футболисти с такъв профил – Джавад ел Джемили и Хасими Фадига. Двамата обаче са много непостоянни и редуват избухвания (б.а. – вкарали са по три гола до момента) с много "тихи“ двубои. В един момент се заговори, че Ел Джемили е пред изходящ трансфер, но е видно, че до такъв няма да се стигне. Интерес към него проявяваха турски отбори. Сините ще имат бюджет за взимането на свободни агенти след продажбите на Пламен Андреев във Фейенорд и Хосе Кордоба в Норич. По този начин столичани ще имат възможността да покрият финансовите изисквания на одобрения футболист, но Генчев не иска да привлича на всяка цена, а желае да се сдобие с качество. Затова сега се гледат задълбочено предложените играчи и ако има такъв, то той ще бъде привлечен. Не се ли стигне до нов входящ трансфер, през зимата със сигурност ще бъде взет такъв играч, като ще се плати и трансферна сума за него. Левски ще направи всичко възможно да привлече и нов вратар по време на паузата за националните отбори, като вариантите са за чужденец.

По време на трансферния прозорец от "Герена“ пратиха двама полузащитници под наем – Антоан Стоянов в Ботев Враца и Асен Чандъров в Септември София. Смяташе се, че и Патрик Мислович ще отиде в новака в елита, но за момента изглежда, че ще остане при сините.

31