Томаш: Преборихме себе си


Н. Гавазов

Старши- треньорът на Спартак Варна Александър Томаш заяви, че "соколите“ трябва да надскочат себе си, за да победят Левски в следващия кръг.

"Чак толкова не ни бе играта, можем повече. Благодаря на футболистите. Много ситуации можехме да развием по по-добър начин. Това е процес. Искам да я караме по-скромничко“, сподели Томаш.

"Всеки един от футболистите повярва, че можем да играем футбол. На полувремето казах, че на всеки втори пас губихме топката. Ботев Пловдив има футболисти с добри индивидуални качества. Разликата беше, че Спартак Варна игра като отбор. Преборихме себе си. Излизахме от пресата им, създадохме ситуации, но и допуснахме такива пред собствената си, но е нормално като играеш срещу Ботев“, добави той.

"Доста труден отбор срещу доста добър противник ни очаква срещу Левски. Имат добър млад треньор, който изповядва своята философия и му се получава. Трябва да надскочим себе си, за да победим Левски.“

"Работим по трансфери. Имаме предварителни договори, но процедурата е сложна. Футболистите са извън Европейския съюз. При нас трансферният прозорец няма да затваря – има още доста работа“, каза още Томаш.

38