Станислав Генчев започва да работи по зимната селекция на Левски


F.

Треньорът на Левски - Станислав Генчев - ще иска от ръководството тимът да бъде подсилен с атакуващ халф и нападател през зимния трансферен прозорец. Желанието на 43-годишния специалист е да засили качеството в състава си, с което да има повече аргументи в борбата за титлата. По всяка вероятност и главният скаут Красимир Петров може да пътува отново в Южна Америка за набелязването на потенциални попълнения.

В момента Станислав Генчев има голям избор за средата на терена, както и такъв за върха на нападението, но желанието му е да бъдат взети класни играчи, които да правят разликата и да дават решителните пасове, както и да реализират такива попадения.

През лятото на "Герена" привлякоха седем нови футболисти. Това бяха вратарят Матей Маркович, защитниците Майкон, Алдаир, Кристиан Макун, халфът Клемент Икенна и нападателите Алекс Колев и Мустафа Сангаре.

Генчев на няколко пъти заяви, че той носи цялата отговорност за взетите играчи, като единствено бразилският ляв бек бе взет преди назначението на треньора. За момента селекцията на сините получава похвали и дори се смята, че някои от играчите могат да бъдат продадени за добри суми в бъдеще. Под негово ръководство се забеляза и сериозно израстване от страна на Евертон Бала и Асими Фадига.

На "Герена" все още търсят и най-добрия вариант за Патрик Мислович. Столичани искат да продадат словака, но при неуспех с намирането на отбор, който да го купи, се търсят опции и с отдаването му под наем. Един такъв пропадна, след като Локомотив София прояви желание, но отряза Левски заради невъзможността да му плаща заплатата, която получава на "Герена", пише "Тема спорт".

40