Дерменджиев с интересен подход за решаване на кадровите проблеми


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев обмисля сериозно възможността да заложи на малко нетрадиционен подход по заместването на наказания Кайо Видал и контузения Бърнард Текпетей, съобщава "Тема спорт“. На мястото на първия логичното решение по левия фланг на нападението изглежда Рик Джонатан. И именно бразилецът ще замени сънародника си по крилото.

За мястото на Текпетей вдясно обаче има доста опции пред Дерменджиев. Първата е Спас Делев, който е типично крило. Втората е преквалифицирането на централния нападател Руан Крус, за когото няма да е новост да действа на фланга. Но най-вероятно е Дерменджиев да прибегне до друг ход – да заложи на два бека. Аслак фон Витри и Сон се намират в добра форма, а и са много силни в предни позиции. През миналия кръг Сон вкара два гола и даде една асистенция, а бе в ролята на десен краен защитник. Очаква се той да запази този си пост. А пред него да играе другият десен бек в състава – Аслак фон Витри. Така дясната зона ще бъде и по-сигурна в дефанзивен план.

Дерменджиев планира да пусне иначе стартиралите в Баку. Под рамката на вратата ще остане германецът Хендрик Бонман, а карето в отбрана ще допълват Вердон, Алмейда и Недялков. В полузащитата ще са Педро Нареси, Дерой Дуарте и Якуб Пьотровски, а на върха на нападението – Квадво Дуа.

50