Илиев: Не бе лесен мач, очаквахме това


Н. Гавазов

Старши -треньорът на Черно море Илиан Илиев остана доволен от реакцията на тима си в мача срещу Ботев Враца от 4-ия кръг, в който варненци стигнаха до обрат от 0:1 до 2:1.

"Не беше лесен мач, очаквахме това. Допуснахме две загуби в предните мачове – в Европа и за първенството. Нормално е да има напрежение. С помощта на публиката, която поддържаше отбора, момчетата запазиха спокойствие. Имахме ситуации да затворим мача по-рано, но си взехме мача по нашия начин у дома. Миналата година мачът с Ботев Враца бе подобен на този“, заяви Илиев след своя мач №450 като треньор в българския футболен елит.

Той акцентира върху проблемите при центрирания: "Така е, трябва да решим този проблем, но се надявам да се справим. Очаквано беше да има напрежение при нас, както беше очаквано и в София да се получи такова представяне. За 6 дни играхме 3 мача – понеделник, четвъртък и в неделя. 3 мача с дълго пътуване. Беше нормално това представяне да се получи второто полувреме. В този мач бяхме по-свежи и се надявам в следващия мач да сме още по-добре и да се отърсим от психологическото напрежение след двете загуби“.

Илиев остана доволен от показаното от Клаудиу Кешеру: "За малкото време, което е тренирал, като желание и самочувствие е добре. Съжалявам, че му отмениха гола. Надявам се с времето да навакса това, което е пропуснал в последната година като футболно натоварване. Трябва да го подготвим физически по най-бързия начин“.

"Гледаме само отборът да се представя добре, както го правихме миналата година, а и не само, както и да не допускаме такива спадове и моменти на несигурност. И най-големите отбори допускат такива моменти, но имаме доста опитни хора и трябва да подхождаме по-зряло в тези ситуации“, завърши Илиев по повод това, че гони рекорда за треньор с най-много мачове в българското първенство.

32