Локо София си върна самочувствието с победа над вицешампионите


F.

Вицешампионите за миналия сезон - Черно море допуснаха загуба с 1:2 при гостуването си на Локомотив София в мач от 3-ия кръг на родния шампионат. "Моряците“ завършиха двубоя с човек по-малко, след като в 64-ата минута Мазир Сула получи директен червен картон.

През първото полувреме Черно море имаше по-добрите ситуации, но липсваше достатъчно прецицност, както в последния пас, така и в завършващия удар.

Двубоят започна с умерено темпо, като първата опасна ситуация в мача бе в полза на Черно море. Велислав Василев показа добра техника в наказателното поле и стреля, Любенов успя да спаси. С дълъг пас в предни позиции бе изведен Анте Аралица, който се озова на страхотна позиция, но в последния момент изстрелът на офанзивния футболист бе блокиран от защитник на Черно море.

В 45-ата минута Мазир Сула получи добър пас в пенала на Локо София и отправи удар, но прати топката високо над напречната греда. Симеон Славчев опита да изненада Пламен Илиев, но стражът на "моряците“ внимаваше и спаси.

В 52-а минута Бруно Франко показа добър поглед върху играта и пусна пас по конец към Анте Аралица, който със самочувствие изстреля истински снаряд към вратата, нацелвайки напречната греда и топката се озова зад Пламен Илиев, който нямаше как да реагира - 1:0.

В 64-а минута Мазир Сула извърши изключително грубо нарушение, като след проверка с ВАР главният арбитър бе категоричен и показа директен червен картон на футболиста на Черно море, а "моряците“ останаха с 10 човека на терена.

В последните минути на двубоя Светослав Диков бе изведен на добра позиция и реализира за 2:0. Първоначално попадението не бе зачетено заради засада, но ВАР отмени това решение на страничния съдия – 2:0. В даденото от рефера продължение Асен Дончев оформи крайния резултат – 1:2.

33