Хебър и Славия си размениха по гол и по точка (видео)


F.

Хебър и Славия завършиха наравно 1:1 в първи мач от третия кръг в Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Александър Шаламанов" в София, защото теренът на отбора от Пазарджик  

Двубоят започна с натиск за столичани. В третата минута Карл Фабиен подаде за Денислав Александров, който от непосредствена близост не успя да се разпише. 

Само две минути след това Иван Минчев центрира от ъглов удар и Вектор Генев се разписа с глава отблизо, давайки аванс за "белите". 

По-силната игра на Славия продължи и пропуск направи Велко Йеленкович, а в 20-ата минута Цветелин Чунчуков от непосредствена близост пропусна да направи резултата 2:0 след пас на Фабиен.

Четири минути след почивката Хебър успя да изравни. Атанас Кабов подаде за  Набил Макни, който с глава се разписа в десния ъгъл на вратата, пазена от Светослав Вуцов.

Четири минути след това отборът от Пазарджик можеше да направи пълен обрат чрез Калоян Пехливанов, но защитата на столичани се намеси решително

В 65-ата минута Виктор Генев беше близо до реализиране на второ попадение в двубоя. Ертан Томбак центрира и централният защитник изскочи от дълбочина. Той беше непокрит на границата на вратарското поле, но не успя да намери очертанията на вратата.

Десет минути по-късно Славия организира още една атака. Ертан Томбак подаде за Чунг Нгуен До и той засече с глава, но вратарят Дебърлиев се намеси.

В 86-ата резервата Кристиян Балов навлезе към вътрешността на терена и пробва шут с левия крак. Вратарят на Хебър спаси лесно.

Двата отбора записаха първи точки през новия сезон.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



28