Вратарски проблем за Керкез


Н. Гавазов

"Добрият вратар е половин отбор“, гласи клишето. Такъв тази вечер е нужен на Ботев Пловдив срещу Панатинайкос. Треньорът Душан Керкез има на разположение трима чужденци за този пост, но всички те са с разклатена психика.

Като титуляр кампанията започна Матвей Игонен. Естонският национал обаче бе повече от колеблив в сблъсъците с Марибор в Лига Европа, както и в първенството срещу Ботев Враца. Явно това не се е харесало на фен, който е атакувал половинката му. Заради скандала се наложи от клуба да излизат с декларация. Явно това е била и причината в дербито с Локомотив Пловдив (2:2) официален дебют да направи привлеченият през лятото датчанин Ханс Кристиан Бернат. За него всичко бе наред до добавеното време на второто полувреме. Тогава изпусна далечен шут на Мартин Хайдаров и Жулиан Лами прати топката в мрежата му.

Полякът Даниел Кайзер пък бе пратен в дубъла. Той се оказва излишен и от Ботев искат да прекратят договора му. Стражът обаче се дърпа.

Най-логично изглежда Керкез да се спре в тази ситуация на Бернат. И се очаква именно датчанинът да бъде под рамката тази вечер срещу "детелините".

24