Генчев: Типично за отборите на Любо Пенев, че са с непримирим дух в играта


F.

Треньорът на Левски - Станислав Генчев изрази оптимизъм, че тимът ще запише трета поредна победа при гостуването на Локомотив Пловдив, въпреки тежкия съперник.

"Разузнали сме добре съперника. Имаха два мача. Нещо типично за отборите на Любо Пенев – добре групирани, oрганизирани, с непримирим дух в играта. Запазиха доста голяма част от състава си от миналата година. Неприятен съперник, но сме подготвени“, започна треньорът на Левски.

"Маркович се завърна в тренировъчния процес. Митков се завърна, но няма да бъде в групата. Фабио Лима също отпада от срещата. Физическото състояние на новия футболист е прилично, тъй като участва на Копа Америка. Чисто игрова практика му липсва. Имахме преди това други футболисти, които можехме да привлечем, но не успяхме. Когато ни бе предложен всички бяхме единодушни, че ще вдигне класата на отбора. За нас е важно да свърши работата, за която сме го взели. Трябва да заздрави линията на защитата, да подобри играта ни там. Всичко, което съм гледал с екипа на Венецуела, напълно покрива изискванията ми за централен бранител“, каза още Генчев.

"Ще разберете преди мача дали ще има промяна в титулярния състав. За мен е важно, че който се включи в игра, променя нещата. Няма как Макун да е в групата за мача. Пътувал е 30 часа, не е тренирал с отбора. Евентуално за мача с Крумовград ще бъде в групата. Сега няма как да се получи. Селекцията е отворен процес, но всичко зависи каква оферта ще дойде ако продаваме футболисти. Съответно и ако получим оферта за играч, който е много над нашето ниво, можем да го вземем. Но като цяло сме приключили, в момента не търсим нови футболисти. Доста футболисти, които имах предвид, че можем да освободим, вдигнаха нивото. Нямам нито един играч, към който имам забележки. Но станахме доста като бройка и затова е възможно да продадем или преотстъпим някой. Винаги съм наблягал на отборната игра. За мен е важно да сме дисциплинирани през целия мач, да преследваме нашите цели. Мачът ще бъде труден тест, но вярвам в моите футболисти и вярвам, че ще победим.  Силни сме и в игра по земя, и по въздух“, каза още треньорът.

"Има запитвания за доста наши играчи.  Нормално е, имаме добри футболисти. Но конкретна оферта, която да ни задоволява, в момента няма. Още преди да се случи ситуацията с Майкон съм говорил. Забранено им е да говорят със съдии, да репликират съперници. Майкон е предупреден, аз още тогава знаех, че е червен картон. Имаме вътрешен правилник със солени глоби в това направление“, завърши Генчев.

33