Мъри иска халф на Лудогорец


Н. Гавазов

Лятото на Якуб Пьотровски ще бъде горещо не само заради атмосферните условия в България, но и за бъдещата крачка в кариерата му. Спекулациите за негов изходящ трансфер не спират и постоянно се появяват нови кандидати за подписа му. Разградчани трудно ще задържат полския национал в редиците си и очакванията са да го продадат след участието на тима в квалификационните етапи на евротурнирите. Орлите искат за правата на 26-годишния футболист около 10 милиона евро, но има ли кой да плати исканата сума?

В Турция съобщиха, че кандидат за Якуб Пьотровски е воденият от Станимир Стоилов Гьозтепе. Новакът в Суперлигата дори вече е изпратил официална оферта за играча и очаква отговор, пише yenigun.com, цитиран от "Тема спорт“.

"Треньорът на Гьоз-Гьоз отлично познава качествата на поляка от престоя начело на Левски и мачовете, които сините изиграха срещу Лудогорец“, добавят от изданието.

Желанието на халфа на разградчани е да заиграе в отбор от Топ 5 на първенствата в Европа и едва ли ще е склонен да премине в тим от Турция. Все пак нищо не е изключено и офертата от Гьозтепе да е напълно удовлетворяваща както клуба, така и играча.

През миналия сезон Пьотровски се превърна в основната движеща сила за Лудогорец. 26-годишният полски национал изигра 51 двубоя във всички турнири, в които отбеляза 17 попадения и направи 6 асистенции. Логично силното му представяне му донесе повиквателна за селекцията за участието на европейското първенство, където обаче дружината се представи много разочароващо и напусна турнира още след груповата фаза. Халфът взе участие при загубите от Австрия (1:3) и Нидерландия (1:2) в Германия.

53