От Ботев Пловдив взеха отношение за побоя в сектора на бултрасите


F.

Ръководството на Ботев Пловдив взе отношение за грозните сцени в сектора на бултрасите по време вчерашното дербито с Локомотив Пловдив. В сектора с фенове се стигна до грозни сцени между ултрасите на "канарчетата". Ето какво обявиха от Ботев по темата:

Уважаеми ботевисти,

В този възлов за развитието на клуба ни момент, ръководството на ПФК "Ботев“ се обръща към всички вас с молба за подкрепа.

След поредния срам, донесен на ПФК "Ботев“ от изкуствено създадени маргинални групи, настанили се арогантно и безскрупулно на територията на Южната трибуна на стадион "Христо Ботев“ и целящи единствено създаване на напрежение при извършването на откровени саботажи във вреда на клуба, ние не можем повече да мълчим. На карта са заложени както имиджа на нашия клуб, така и неговото устойчиво развитие.

Умишлените щети и провокации на стадиона в Марибор, където абсолютно безпричинно същите изпочупиха част от сектора за гости, запалиха огън и търсеха конфликт с останалите привърженици, пропътували разстоянието до Словения от чиста любов към клуба, както и злонамерено хвърлените предмети към терена през второто полувреме на градското дерби, са само малка част от срамните и недостойни прояви, нанасящи кални петна върху името и историята на нашия клуб.

ПФК "Ботев“ познава отлично своите истински привърженици, подкрепящи горещо и безкористно любимия си отбор. Заедно с тях сме преминали през трудни моменти по пътя на своето развитие, приемали сме критиките, когато същите са били правилно обосновани, разбирайки, че са направени единствено от любов към клуба, като отново заедно сме се опитвали да направим ПФК "Ботев“ по-успешен.

Не така стоят нещата с неотдавна брандираните "фенове“, немалка част от които никой от привържениците не е виждал на мачове на "Ботев“. Публична тайна е, че мнозина сред същите се извозват на футболни срещи под строй, раздават им се специално напечатани безплатни артикули на новосъздадени "фракции“, като крайната цел е ясна – овладяването на трибуната с най-горещите ни привърженици и оказване натиск върху ръководството на клуба.

В момент, в който "Ботев“ носи единствено радост и позитивни емоции на своите многобройни и верни привърженици, печелейки Купата на България, участвайки успешно в европейските клубни турнири и развивайки стремглаво своята дейност във всички възможни направления, ние не можем да мълчим и да гледаме безучастно позорните действия на индивиди, съсипващи реномето на клуба.

Призоваваме всички нормални привърженици на "Ботев“ ясно да се разграничат от въпросните маргинали, като ги изолират физически както на стадион "Христо Ботев“, така и при гостуванията на другите съоръжения в страната. Нека позорът остане завинаги върху тях и техните кукловоди.

С уважение,
Ръководството на ПФК "Ботев“

37