Георги Иванов откри нов терен в Дупница


Н. Гавазов

По-рано днес президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов бе специален гост на откриването на новия тренировъчен терен в спортен комплекс “Бончук" в гр. Дупница. Проектът е реализиран като съвместна инициатива на местната община и БФС.

Съоръжението ще се използва от всички местни футболни клубове и школи и ще позволи на повече от 200 деца да провеждат нормален тренировъчен процес. Проектът, за който БФС спечели финансиране по програма FIFA Forward 3.0, е поредното доказателство за ефективния процес по кандидатстване и усвояване на средства от страна на футболната централа по програмите на ФИФА и УЕФА за подкрепа на масовия футбол.

Лично българският патриарх Даниил освети новото футболното игрище, а лентата прерязаха Георги Иванов и кметът на гр. Дупница Първан Дангов.

"Радваме се, че Дупница ще има обновен терен, за да може да развива футбола, започвайки от най-важното ниво – сред подрастващите. Реализирахме този проект съвместно с Общината и той е доказателство, че БФС и държавата трябва да са пълноценни партньори в изграждането на футболната инфраструктура у нас", заяви Георги Иванов на официалното откриване.

19