Левски готови да платят пари за играч, който не е свободен агент


F.

Левски върви към приключване на селекцията откъм привличането на футболисти. За това намекна и Станислав Генчев след победата над Ботев Враца (4:0). Както е известно, "сините" търсят на всяка цена още един централен защитник. В момента те разполагат само с трима играчи с подобен профил - Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров и Цунами. Последният дори не е типичен централен бранител, а бе преквалифициран там от Николай Костов. Първоначално Генчев не искаше да го ползва там, но опря до този вариант заради липсата на повече опции. Алтернативата са младоците Борислав Рупанов и Виктор Любенов, както и Клемент Икенна. Последният обаче бе привлечен за друг пост - дефанзивен халф.

От Левски признаха, че са били близо до договор със защитник, но нещата с него са се объркали в последния момент. Той се обадил, че пътува за Турция, където му обещали повече пари. По тази причина на "Герена" се разминаха и с доста други набелязани играчи. Освен това "сините" по традиция гледаха повече към свободните агенти, които им се предлагат. Идеята бе да намерят човек, който да наподобява Хосе Кордоба - млад и перспективен. А и да има силен ляв крак. Явно обаче такива футболисти не се намират под път и над път и затова и интересът към Кордоба бе толкова голям.

Така в крайна сметка на "Герена" са стигнали до решението да вземат човек, който ще вдигне конкуренцията в отбраната и ще бъде лидер, твърди "Мач Телеграф". За целта обаче "сините" ще трябва да броят пари. Този път те са готови да го направят. Освен това вчера Келиан ван дер Каап отново се наложи да бъде заменен, след като в "Надежда" при 6:1 над Локо (Сф) получи болки в аддукторите и почти до последно висеше и за домакинството на Ботев (Враца).

26