Легенда на Левски: В този момент играем по-активно с халф-бековете


F.

Легендата на Левски - Михаил Вълчев - сподели пред "Мач Телеграф" очакванията си за предстоящото домакинство на "сините" на Ботев Враца днес.

Той е на мнение, че столичани няма да имат проблем и ще успеят да победят, но заяви, че е възможно отборът да изпитва трудности в защита и ще е добре да се вземе още един класен защитник.

"Левски би трябвало да продължи във възходяща линия след успеха над Локо Сф с 6:1. Явно, че "железничарите" не са в особено добро състояние, но победата беше важна за "сините". Сега трябва да продължат в този дух. Според мен ще успеем да надделеем над Ботев Враца. Мисля, че ще покажем добра игра и доста попадения. Надявам се феновете да останат доволни от продукцията на тима. Отново ще има много публика на "Георги Аспарухов" и привържениците ще са зад отбора", заяви Вълчев.

"Имахме леки проблеми в защита срещу Локо Сф. Особено в началото и това доведе до гол в тяхна полза. Според мен ще трябва да се вземе един защитник още, който да е класен и вярвам, че се търси такъв. Келиан ван дер Каап вероятно ще отсъства срещу Ботев Враца и може отново да имаме леки проблеми в отбрана. Не бива да се оставят много пространства, защото противникът може да се възползва от това. Ясно е, че Левски ще атакува и ще играе по-офанзивно. Това може да доведе до пространства отзад и трябва да са концентрирани защитниците и да действат адекватно. Очаквам отпред да имаме отново голяма успеваемост и доста голове и положения пред вратата на врачани. Дано отново централните нападатели да бъдат на висота. Не съм сигурен, че на Марин Петков там му е мястото и се чувства комфортно.

В средата му е малко по-трудно, защото той е свикнал на фланга. Левски в този момент играе по-активно с халф-бековете и включване на някои играчи от задна линия. Когато има пространства, нещата се получават. Предполагам, че Ботев Bpаца ще играят добре организирано в защита и точно тези включвания може да са от решаващо значение. Много ще е важна ролята в тези ситуации на централните нападатели. Дано Алекс Колев стане водач и лидер на Левски! Сангаре също показа добри качества и дано по-бързо да успее да се аклиматизира. Вкара и на Локо Сф, но те не бива да са критерии за Левски", завърши Вълчев.

32