Удинезе преговаря с Лудогорец за Якуб Пьотровски


F.

Якуб Пьотровски може скоро да се присъедини към Серия А. Според информация от портала Meczyki.pl, Удинезе води преговори за трансфера на полския полузащитник, който в момента играе за българския шампион Лудогорец.

Причината е, че Удинезе търси нов играч на позицията дефанзивен халф. Хърватският треньор на фриуланите от Удине Коста Руняич се интересуваше от привличането на Бартош Слиш – друг полски национал, играещ на тази позиция. Но подобна сделка е невъзмоожно да се осъществи, тъй като този футболист наскоро премина от Легия (Варшава) в американския Атланта Юнайтед.

Също така изданието продължава, че  Удинезе вече е започнал преговори с Лудогорец (Разград). Подобен трансфер би бил шанс за Пьотровски да играе на съвсем различно ниво. Досега 26-годишният футболист е играл в полската, Втора германска Бундеслига, белгийската и българската лига като дойде в Лудогорец през 2022 година. Според сайта transfermarkt.com, оценката на 26-годишния централен халф е 5 милиона евро. А при оставащ договор от една година много трудно клубът-собственик може да се надява на подобна или по-висока сума.

През миналия сезон халфът игра в 51 мача, вкара 17 гола и направи шест асистенции. Фактът, че е лидер на българския шампион се доказва от факта, че в края на 2023-а година беше избран от журналистите и за най-добър халф, и за най-добър чужденец. С висока динамика на играта, отлична физика, усет за гола, креативност, той си спечели място и в националия отбор на страната, за да покаже качествата си и на Европейското първенство това лято. Иначе договорът му с Лудогорец е до 30-и юни 2025-а година, което означава, че разградчани имат варианти или да го продадат сега, или да му подновят договора и да опитат да го направят за повече пари в следващите пазари.

Също така сайтът твърди, че Удинезе напълно логично се интересува от поляка, тъй като Руняич е работил в Екстракласа и познава добре играчите от тази страна. А двамата специално се засичат за кратко в Погон Шчечин.

43