Левски търси защитници в Америка


Н. Гавазов

Тимът на Левски търси играч на поста централен защитник. “Сините" са се насочили към Панама и страните от региона за решаването на този проблем, пишат колегите от "Мач Телеграф".

За "Герена" бе спряган Едгардо Фариня, но цената му скочи твърде много, след като застана до Хосе Кордоба по време на участието на панамците в турнира "Копа Америка". Те се превърнаха в хит там, след като прескочиха групата си за сметка на домакина САЩ, който бе сочен като един от фаворитите.

На "Герена" се надяват там да намерят още един играч с качествата на Кордоба. "Сините" не се притесняват и да надвишат бройката на играчите извън ЕС, стига да намерят футболист, който след време е способен да донесе милиони в касата на клуба, както се случи с Кордоба.

Иначе на този етап дупките в отбрана ще се запълват от младоците Борислав Рупанов и Виктор Любенов. Първият получи доста похвали за изявите си по време на подготовката. А после ги защити и с играта си при победата с 6:1 над Локомотив (София), когато влезе на пожар, след като Ван дер Каап се контузи.

Специалистите смятат, че и на Любенов му предстои добро бъдеще, защото е с ляв крак, стига обаче да се работи сериозно и упорито с него.

36