Крушарски: Поръчката за трибуната е направена така, че да се спечели от конкретна фирма


F.

Собственикът на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски направи доста интересно изказване относно обществената поръчка за изграждането на централната трибуна и вертикалната планировка на стадион "Локомотив“.

Въпросната поръчка е спряна на 2 юли в 11:27 часа от кмета на града Костадин Димитров заради подадена жалба срещу решението на Общината за откриване на процедурата.

Бизнесменът коментира и ситуацията с нападателя Мичи Нтело, който не взе участие в първия мач за новия сезон срещу Арда.

 
"С моята фирма "Дом за Локомотив Пловдив“ подадох документи за участие в търга за избиране на изпълнител по изграждането на централната трибуна на съоръжението. От другите 3 трибуни 2 са готови, а трибуна Спортклуб е в напреднало строителство. Досега все се канех да участвам в строителството им, но този път взех решение и подадох документи. Ако спечеля търга, в което силно се съмнявам, обещавам, че печалбата ще отиде за подобряване на базата на Локомотив Пловдив. Опасенията ми са породени от факта, че търгът е зададен с параметри, които ще доведат до спечелването му от страна на конкретна фирма“, заяви пред "Дарик радио" Христо Крушарски.

Запитан какво се случва с централния нападател Мичи Нтело и защо не игра в първия мач срещу Арда, собственикът на черно-белите каза, че футболистът е здрав и всичко е въпрос на треньорските решения на Любослав Пенев.

31