Генчев: Няма дилема, стартовият състав е ясен


F.

Старши треньорът на Левски - Станислав Генчев говори на пресконференция преди старта на първенството и двубоя от 1-ия кръг на Първа лига срещу Локомотив София в събота, 20 юли на стадион "Локомотив“.

"За нас е добре, че познавам голяма част от футболистите на Локомотив. Мисля, че 8 от тях са същите, с които съм работил при моя престой там, някои аз съм ги селектирал. Познавам много добре техните качества, запознал съм и нашите футболисти със силните и слабите им страни. От нас зависи изцяло изходът на мача. Смятам, че ние имаме по-добър отбор и изходът на мача е в наши ръце“, започна наставникът на "сините“.

"Най-хубавото за мен е, че в момента няма нито един контузен футболист. Алекс Колев имаше лек проблем, но просто пропусна една тренировка. Исках да го предпазя. Всички са на линия, което е най-важното. Готови сме за първия мач. В момента мога да кажа, че нямам дилема. Стартовият състав е избистрен в главата ми“, добави Станислав Генчев.

Той коментира трансферните слухове около отбора и преквалифицирането на Вендерсон Цунами в централен защитник: "Няма развитие с Андреа Христов. Не сме водили преговори, за да има някакво развитие. Серкан Юсеин е добър футболист, но в момента имаме прекалено много полузащитници и привличането на още един такъв не стои на дневен ред. Цунами е капитан и изключително важен човек в нашия отбор, във всяка една позиция се справя добре. За всеки треньор е добре да има такъв футболист.“ Генчев сподели мнението и си и за Борислав Рупанов, който играе като централен защитник от пристигането на специалиста в "Левски“: "От Рупанов съм изключително доволен, бързо разбира какво се иска от него.“

"Селекцията ще продължи. Ориентирали сме се към привличането на централен защитник. Имаме нужда от повече конкуренция там. В "Левски“ цели не е необходимо да се поставят. Всеки треньор и футболист трябва да знае, че отборът се бори за титла и купа и трябва да направи всичко възможно до последно да е в борбата за двата трофея“, добави старши треньорът на "сините“.

Той сподели и какво е неговото желание на старта на сезона: "Иска ми се да вкараме колкото се може повече голове. Наясно съм, че всеки отбор играе дефанзивно срещу Левски, но ми се иска резултатността в нашия отбор да е доста добра.“

"Изцяло съм концентриран какво трябва да направим утре, за да тръгнем с победа. Всичко зависи от нас. Ако ние спазваме тактическа дисциплина, можем да постигнем всички цели, които сме си поставили. Блясък в очите на футболистите със сигурност има. Има и разочарование, че отборът не успя да се класира за евротурнирите. Те чакат с нетърпение началото на шампионата, за да могат да се реваншират и да покажат, че са добри футболисти“, завърши Станислав Генчев.

18