Новият нападател на Левски отслабнал с 20 килограма заради тежка контузия


F.

Най-големите кошмари на новия нападател на Левски - Мустафа Сангаре - са свързани с контузия в гърба, която получава през 2021 година при престоя в Амиен.

Травмата го изкарва от игра за повече от година, като по този начин губи мястото си в първия тим и следват престои във втория отбор и преотстъпване в Борго, но вече всичко е останало в миналото.

"Първоначално ми поставиха диагноза скъсано сухожилие. Но след това разбрахме, че проблемът е минал от таза към гърба... Болеше ме. Не можех да стана или да ям. Отслабнах почти 20 килограма. Минах 50 пъти през скенери, ядрено-магнитен резонанс, взеха ми много кръвни проби. Ходих при лекари в Амиен, Лил, Париж, Марсилия... Но не откриха нищо. След това ми направиха лумбална пункция. На първия път - още нищо... Но на втория откриха, че има бактерия. Изпитах малко облекчение, че най-накрая стана ясна причината за болката ми. Започнах лечение с антибиотици, пих ги три месеца. Но не се получи. Така че ми поставиха инжекции в Париж и вече всичко бе наред и не чувствах болка", коментира той, цитиран от "Тема спорт".

36