Наско Сираков: Защо да връщам акциите? Дал съм 40 години от живота си на клуба


F.

Собственикът на Левски Наско Сираков говори по актуални теми, свързани със "синия" клуб. Шефът на 26-кратните шампиони говори за Станимир Стоилов и Ивайло Ивков, както и за глобите, които клубът плаща всяка година.

"Аз приключвам с всеки един треньор, който в сегашния момент не води Левски. Приключвам не в буквалния смисъл на думата, но за мен е некоректно да обсъждам треньор, който в момента води отбор извън България и не е в Левски. Мисля, че не е редно и бивши треньори да обсъждат настоящата ситуация в клуба. Това е въпрос на разбиране", каза легендарният голмайстор пред "Мач Телеграф".

"Има ли шанс един ден да се разберем със Стоилов и да се върне в Левски? Въобще не съм се замислял на тази тема. По простата причина, че той си тръгна, според мен, без никаква причина от Левски. Затова казах, че този случай за мен е приключен. В неговите очи Ивков е бил много важен за клуба, но в моите Иво Ивков бе адски маловажен, а това е водещото и важното", продължи мажоритарният собственик на "сините".

"Настояват да върна акциите в клуба. Какво означава това?! И какво, връщам акциите в клуба и се отказвам от тях, а те с техните 10% почват да управляват Левски... Защо трябва те да го управляват. Мога да намеря много по-сериозни хора от агитката, които да управляват клуба", каза още Сираков.

"Сигурно те много обичат Левски, но изключително много се съмнявам, че могат да го обичат повече от мен. Да ми обясняват, че те са Левски, а аз - не. Аз съм дал 40 години от живота си за клуба. По начина, по който се държат, те наистина пречат на клуба и то в момент, в който сме изплували от дупката, където бяхме. През миналата година платихме над половин милион лева глоби и искат да ме убедят, че това е от голяма любов... Това е 1/3 от парите, които дължим на общината. Тези пари отиват всяка година в канала от страшна любов", завърши шефът на Левски.

85